Sommerens beste festivaler

Sommeren er selve høysesongen for musikkfestivaler. I Norge kan man få med seg et flertall både store og små arrangement, innen et bredt spekter av sjangrer.

De seneste årene har Øyafestivalen vært en av Norges mest besøkte musikkfestivaler. Øyafestivalen tar sted i Tøyenparken i Oslo, som regel i midten av august. Musikkfestivalen spesialiserer seg innen pop og rock, og har hatt særlig fokus på å presentere nye, norske artister og band. Mest kjent er nok likevel Øya for å kunne skryte av et internasjonalt imponerende program. I løpet av årene har Øya kunnet skilte med noen av de mest profilerte navnene innen pop, rock, indie, hip-hop og elektronika.

En annen festival som er i sterk vekst er Slottsfjellfestivalen. Pop- og rock-festivalen har arena i Tønsberg sentrum, og blir avholdt rundt slutten av juli. Med et variert program som favner om alt fra rap til heavy metal til myk voksenpop, kan Slottsfjell by på noe for de fleste.

På vestlandet er kanskje Bergenfest blant de største. Festivalområdet er plassert rundt Bergenhus festning. Arrangementet tar som regel sted en gang i juni. Opprinnelig var Bergenfest en liten blues- og americana-festival, men har nå vokst i både omfang og variasjon. Her kan man oppleve nye, fremadstormende artister så vel som gode, gamle helter.