Populære sjangre og hvem som spiller dem

Sjangrene er det som skiller de ulike musikktypene fra hverandre, og innad i hver sjanger finnes det også store mengder ulike typer. Å ramse opp alle sjangre er en umulig oppgave, men det kan være greit å kjenne til noen av de viktigste og mest populære.

En av de mest populære sjangrene som finner er countrymusikken. Her finner man mengder av ulike varianter, og miljøet er også ganske stort i Norge. Vi har for eksempel massevis av ulike countryfestivaler både her og i Sverige, så det er mulig å finne likesinnede. Noen kjente artister er Dolly Parton, Johnny Cash og Willie Nelson.

Hip hop sjangeren ble veldig populær utover 80- og 90-tallet. Den er i all hovedsak et urbant fenomen som vokste frem i gatene i de store amerikanske byene. Med tiden har også miljøet blitt ganske stort i Norge. Eminem, Tupac og Snoop Dogg er kanskje de største navnene i denne sjangeren.

Den vanskeligst definerte sjangeren er popmusikk. Her finner vi alt man vanligvis hører på vanlige radiokanaler som P4. Den kjennetegnes ved å være lett å like for de aller fleste, og har veldig få særinteresser. De siste årene har for eksempel Rihanna blitt et kjent navn i popmusikken.