Musikk til jobb

Mange mennesker føler seg avhengige av å ha musikk til jobben, særlig dersom man ikke har en typisk kontorjobb, men en jobb der man må bevege seg rundt omkring. Da gjelder det å finne den typen musikk som passer til den jobben man skal gjøre.

Om man har en jobb som ikke er spesielt stillesittende gjelder det å finne en type musikk som får en til å gjøre jobben effektivt, samtidig som den hjelper med å beholde arbeidsrytmen. Det er altså en dårlig ide å sette på rolig musikk dersom man må gjøre en jobb fort og effektivt, og det er en dårlig ide å ha musikk som tar mye oppmerksomhet dersom man må gjøre noe med stor nøyaktighet.

For jobber som krever full effektivitet er det lurt å ha musikk med tempo, som for eksempel rask dansemusikk. Helt ulike sjangre, som riverdance, nattklubbmusikk og hip hop, danner en fin bakgrunn til denne typen arbeid. For arbeid som krever konsentrasjon og nøyaktighet er det smart å ha musikk som går roligere, og i en veldig fast takt. Countrymusikk og rolig listepop har blitt en populær sjanger for disse. Navn som Brad Paisley og Jonas Fjeld pleier å passe til denne typen arbeid, da de setter lytteren i en konsentrert stemning.