Kirkekonserter

Et konsept som har blitt enormt populært blant norske musikkelskere er kirkekonsertene som går rundt omkring i Norge. Grunnen til at kirkekonsertene har blitt så populære er at kirkebyggene er laget for å gi en helt egen akustikk, noe som gjør musikkopplevelsen veldig god. Dessuten er det noe med omgivelsene i en kirke som gir det hele et svært tidløst preg.

Det er langt ifra bare typisk religiøs kirkemusikk som fyller disse konsertene. I utgangspunktet passer alle sjangre svært godt inne i en kirke, noe vi også kan se på de kommende arrangementene. Den 15. august vil det for eksempel være jazzkonsert i Dypvåg Kirke i Tvedestrand. Også klassisk musikk egner seg svært godt i kirkebyggene, noe kommende arrangementer med Johan Sebastian Bach Messe viser. Disse skal holdes både i Helgerud Kirke i Gjettum og i Oslo Domkirke i oktober.

Alle som er glad i en skikkelig musikkopplevelse utenom det vanlige bør en gang ta en tur for å se musikken de liker i en kirkekonsert. Det er definitivt en opplevelse som skiller seg kraftig fra det å høre musikken på en telefon eller en vanlig konsert. Det er en grunn til at disse konsertene har blitt veldig populære blant folk som er over snittet interessert i musikk.