Irsk musikk

Det er ingen land sin folkemusikk som har påvirket vår moderne musikkstil i større grad enn det den irske musikken har. Det er også den klart mest populære folkemusikken på verdensbasis. Irsk musikk kjennetegnes av sine taktfaste og raske rytmer, som veldig ofte brukes til dansestiler som riverdance. Irsk musikk har også blitt en veldig populær sjanger på puber og andre steder hvor folk drikker øl. Denne musikkstilen passer rett og slett veldig godt til øl.

Opphavet til mange musikksjangere

Typisk amerikanske sjangre som country og western ville neppe ha sett dagens lys i den formen vi kjenner den uten den irske folkemusikken. En av de suverent største innvandrergruppene til USA kommer nemlig fra nettopp Irland, og de tok med seg sin særegne musikkultur til den nye verden, og dette påvirket USA sin musikalske utvikling i veldig stor grad. Uten irske innvandrere ville vi neppe fått store navn som Johnny Cash.

Med politiske trekk

I dag har irsk musikk utviklet seg videre, og den har blitt spesielt kjent for sine såkalte «rebel songs», som hyller Irland og det irske folket sin kamp mot det britiske styret. Nettopp derfor er denne sjangeren veldig populær i den ene halvparten av Belfast, mens den er ekstremt uglesett i den andre halvparten. Irsk musikk er altså en sjanger som også her utviklet sterke politiske trekk, særlig gjennom gruppa The Wolfe Tones.