Hvilke instrumenter kan man lære å spille?

Mange som er glad i musikk liker å spille selv, og da kan det være greit å lære seg å spille noen nye instrumenter. Musikk avhenger som kjent ofte av at noen faktisk kan spille den, og det å lære seg å beherske et instrument på egen hånd er en gave man kan ha med seg hele livet.

Hvilket instrument man bør gå for å lære seg avhenger selvsagt av hvilken type musikk man liker. Ikke alle instrumenter passer til alle musikktyper. For eksempel bør folk som er over snittet glad i folkemusikk se på muligheten for å gå til anskaffelse av for eksempel munnharpe eller fele. Førstnevnte er et instrument som ikke krever lang tid for å lære seg, og det er lett å komponere sine egne rytmer og lyder på egen hånd. Sistnevnte er en del av en prosess som tar langt lengre tid.

Standardinstrumentene som mange kan er for eksempel gitar, piano eller trommer. Man må se på sine egne evner og sine egne interesser før man bestemmer seg for et instrument. Hvis man er glad i musikk vil man ikke angre uansett hvilket instrument man går for, og dette er noe man kan ha med seg hele livet.