Eminem

Det er nok trygt å si at det ikke var noen musikere som satte sitt preg på tiden fra slutten av 90-tallet og langt inn i 2000-tallet som den amerikanske hip hop-artisten Eminem. Han var elsket av mange og hadde en stor fanskare, men fikk også svært mange fiender verden over, særlig på grunn av tekster som mange foreldre oppfattet som vulgære, sexistiske og med lav moral. Eminem selv sa alltid at det ikke er hans ansvar å oppdra andre folk sine barn, og at hvis de ikke likte tekstene hans så måtte de selv si dette til barna sine.

Eminem var heller ikke helt ukontroversiell i hip hop-miljøet. Dette hadde alltid vært en sjanger som var helt dominert av afroamerikanske artister, og Eminem var en hvit rapper som gjorde suksess, noe som var svært sjeldent. Men han klarte likevel å få respekt, både i hip hop-miljøet og i det generelle musikkmiljøet.

Hans aller mest populære album var The Eminem Show, som ble utgitt i 2002. Allerede det første året solgte det 7,6 millioner av dette albumet, og det kom på 317. plass på magasinet Rolling Stones liste over verdens 500 beste album. Eminem har selv sagt at dette er det beste albumet han noen gang har utgitt.