De mest karakteristiske nasjonalsangene

Alle nasjoner, selvstendige eller ei, har sin egen nasjonalsang som binder de ulike medlemmene av nasjonen sammen. De fleste av oss kjenner nok andre stater sine nasjonalsanger først og fremst gjennom idrettsarrangementer. Her spilles nemlig alltid nasjonalsangene til deltakerne eller vinnerne enten før eller etter arrangementet. Mange mener nok at de fleste nasjonalsanger er kjedelige, men likevel er det noen land sine nasjonalsanger som er svært karakteristiske, og har dermed blitt kjente og populære.

Fransk nasjonalsang med militær tone

En av verdens aller mest kjente nasjonalsanger er nok den franske Marseillaisen. Denne kjennes enkelt igjen med sine faste og harde takter. Den høres nesten litt militant ut, og det har sin naturlige forklaring. Den ble nemlig født under den franske revolusjonen.

Russerne byr på nydelig hyllest

Den russiske nasjonalsangen har flere ganger blitt kåret til verdens vakreste, og det er det en god grunn til. Dette er en hymne, eller en hyllest, i sin aller mest utpregede form. Gjennom Sovjetunionens, og senere Russlands, menge gode prestasjoner på idrettsbanene gjennom 1900-tallet kjenner svært mange mennesker til denne sangen.

Åpningsstrofen i den amerikanske nasjonalsangen er også svært berømt. Mange kjenner de kjente ordene «Oh, say can you see», som åpner amerikanernes nasjonalsang. Også dette er en nasjonalsang som har blitt viden kjent, ikke minst på grunn av idrettsarrangementer.